Tieteellisesti perusteltu
Vitality-tomaatti-Lykopiinia valmistetaan erityisistä, geenimuunteluvapaista tomaateista, jotka ovat erityisen rikkaita luonnollisesta lykopiinista. Hellävaraisen patentoitu valmistusmenetelmän ansiosta koko tomaatin luonnolliset ravinteet säilyvät.
Siksi Vitality Tomato Lycopin on 100 % luonnollinen tuote, jossa on erittäin korkea lykopeenipitoisuus sekä kaikki muut bioaktiiviset vitamiinit, kuten esimerkiksi tokoferolit, fytosterolit, beetakaroteeni, fytoflueni, fytoeni ja zetakaroteeni, kuten ne esiintyvät luonnollisessa muodossa tomaatissa.
Lycopeneen bioavailability ja suojaava vaikutus tehostuvat näiden luonnollisten kasviaktiivisten aineiden sekä sisältämiensä tomaattiöljyjen avulla.
Für wen on Lycopiin tärkeä?
- kaikille ihmisille, jotta vapaat radikaalit kehossa neutraloituvat
- miehille, jotka haluavat suojella eturauhasensa terveyttä
- ihmisille, jotka haluavat pitää kolesterolitasonsa hallinnassa
- kaikille, jotka haluavat vähentää aivohalvauksen riskiään
- kaikille, jotka haluavat suojautua UV-säteiden aiheuttamilta ihohaitoilta
- tupakoitsijoille, sillä se auttaa estämään vapaita radikaaleja aiheuttavia vaurioita
- vanhemmille ihmisille, koska he usein syövät epätasapainoisesti, mikä ei takaa riittävää saantia radikaalinvaihtajista (antioksidanteista). Toisaalta, koska kehon oma puolustus vapaita radikaaleja vastaan heikkenee iän myötä.
Suojatkaa eturauhasta lykopeenilla
Jokainen toinen mies saa elämänsä aikana terveysongelmia eturauhasensa kanssa. Lykopeeni - luonnollinen vitamiiniaines tomaatista - on monissa tutkimuksissa osoittanut, että se voi suojata eturauhasta.
Näin eturauhanen ilmoittaa itsestään
On joitakin merkkejä, jotka viittaavat eturauhasongelmiin. Jos yöllä on usein pakko mennä vessaan, virtsasuihku on heikentynyt, virtsatessa polttaa tai jos kokee usein äkillistä voimakasta virtsaamistarvetta, kannattaa käydä urologin tutkimuksessa.
Asiantuntijat suosittelevat tutkimusten perusteella ruokavaliota, joka on rikas lykopeenista eturauhasen suojaamiseksi. Eturauhanen on kastanjan kokoinen rauhanen, joka sijaitsee virtsarakon alla ja ympäröi virtsaputkea.
Se se on yhtä tärkeä siittämisessä kuin kivekset. Sen tehtävä on tuottaa pääosa siemensyöksyssä vapautuvasta siemennesteestä. Eturauhasen erite auttaa siittiöitä liikkumaan ja ravitsemaan.
Terveysongelmat voivat ilmetä jo nuorilla miehillä. Joka kolmannella 20-50-vuotiaalla on jo ollut eturauhastulehdus - eturauhasen tulehdus. Eturauhasen suureneminen lisääntyy merkittävästi vasta iän myötä.
Lycopene ja eturauhasen terveys
Tutkimuksissa on todettu, että lisääntynyt tomaattien ja tomaattituotteiden kulutus voi vähentää riskiä solujen rappeutumiselle eturauhasen, rinnan, keuhkojen, kohdunkaulan, mahalaukun tai suolen kudoksissa.
90. Amerikanisen syöpä tutkimus yhdistyksen (American Association for Cancer Research, 'AACR') vuosikokouksen yhteydessä esiteltiin tutkimustuloksia, jotka osoittavat, että luonnollisen tomaatti-lykopeenin lisääminen ruokavalioon voi edistää eturauhassolujen terveyttä.
Tutkimukset, joita on tehnyt tohtori Omer Kucuk, lääketieteen ja onkologian professori Karmanosin syöpätutkimusinstituutissa Detroitissa, Michiganissa, osoittivat, että potilaat, jotka lisäsivät ruokavalioonsa lykopeenia, kehittivät pienempiä kasvaimia, jotka myös pysyivät todennäköisemmin rajoittuneina eturauhaseen. Lisäksi kasvaimissa havaittiin jopa merkkejä taantumisesta ja vähenevästä pahanlaatuisuudesta. 'Nämä havainnot antavat aihetta olettaa, että lykopeeni ei vain ehkäise solujen rappeutumista, vaan sitä voidaan myös käyttää lisänä sen vähentämiseen,' sanoi tohtori Kucuk.
Tutkimuksessa, joka kesti kuusi vuotta ja johon osallistui 48 000 miestä, Dr. Edward Giovannucci Harvardin yliopistosta havaitsi seuraavaa: verrattuna henkilöihin, jotka eivät nauttineet lainkaan tomaatteja tai tomaattituotteita, ne, jotka söivät säännöllisesti tomaatteja tai tomaattikastiketta, olivat altistuneet pienemmälle riskiin eturauhaskudoksen rappeutumiselle, joka oli 21–34 % riippuen heidän muista ruokailutottumuksistaan.
Studie: Lykopeeni voi vähentää aivohalvauksen riskiä jopa 55%
Äskettäin Yhdysvaltojen erikoislehdessä 'Neurology' julkaistiin suomalais tutkijoiden tekemä tutkimus, joka osoitti, että lykopeeni voi merkittävästi vähentää aivohalvauksen riskiä.
Tätä karotenoidia esiintyy erityisen suurina määrinä tomaateissa, mutta se löytyy myös porkkanoista, punaisista paprikoista, vesimeloneista tai papaijoista. Itä-Suomen yliopistossa Kuopiossa tehdyn tutkimuksen osallistujina oli 1031 miestä, joiden ikä oli 46–65 vuotta.
Opintojen alussa mitattiin yli kahden vuoden ajan veriseerumista erilaisia karotenoideja, A- ja E-vitamiinia sekä muita parametreja. Seuraavien kahdeksan vuoden aikana yhteensä 67 miestä sai aivohalvauksen.
Ilmeni, että niillä henkilöillä, joilla oli korkein lykopeenipitoisuus veressä, oli 55 prosenttia alhaisempi aivohalvausriskin verrattuna niihin osallistujihin, joilla oli matalin lykopeenipitoisuus. Muilla tutkimuksen aikana mitatuilla parametreilla ei näyttänyt olevan vaikutusta aivohalvausriskin.
Tohtori Jouni Karppi ja hänen kollegansa totesivat, että yksi syy lykopeenin suojaavaan vaikutukseen voisi olla se, että se on erityisen voimakas antioksidantti, joka voi suojata soluja tehokkaammin kuin beetakaroteeni vapailta radikaaleilta, kuten vetyperoksidilta ja typpidioksidilta.
Tämä vahvistaa aiemmat suositukset syödä vähintään 5 annosta hedelmiä ja vihanneksia päivässä, mikä voisi johtaa merkittävään aivohalvausten vähenemiseen maailmanlaajuisesti.
Mikä on lykopeeni?
Lykopiin on karotenoidi, jota esiintyy erityisesti kypsissä tomaateissa. Se antaa tomaatille sen voimakkaan punaisen värin. Muita hedelmiä, kuten esimerkiksi vaaleanpunaisia greippejä ja vesimeloneja, sisältää myös lykopiiniä, mutta vain hyvin pieniä määriä.
Karotinoidit kuten beetakaroteeni tai lykopeeni eivät voi muodostua kehossa, joten niitä tulisi siksi saada säännöllisesti ravinnosta tai ravintolisistä. Myös 'American Cancer Society' suosittelee karotinoidipitoista ruokavaliota, joka sisältää monia erilaisia hedelmiä ja vihanneksia.
Miksi lykopeeni on niin tärkeä terveydellemme?
Lykopiini on voimakas antioksidantti ja tehokas radikaalinsyöjä. Tutkijat uskovat, että liiallinen oksidatiivinen stressi näyttelee keskeistä roolia kroonisten ja rappeuttavien sairauksien kehittymisessä.
Kuormitukset haitallisilla ympäristömyrkyillä, kuten elohopealla, lyijyllä, kadmiumilla, torjunta-aineilla, typpidioksidilla, otsonilla, savusumulla, pakokaasuilla sekä intensiivisellä auringonotolla, tupakoinnilla, alkoholilla ja epäterveellisellä ruokavaliolla lisäävät oksidatiivista stressiä niin voimakkaasti, että kehon oma puolustusjärjestelmä ei enää kykene käsittelemään näitä haitallisia ympäristötekijöitä.
On tärkeää myös, että luonnollinen mekanismi, joka suojaa meitä vapailta radikaaleilta, heikkenee iän myötä. Siksi vanhemmat ihmiset ovat alttiimpia rappeuttaville sairauksille.
Viimeisimmät tutkimukset osoittavat, että lykopeeni on yksi tärkeimmistä luonnollisista antioksidanteista, joka suojaa kehon soluja vapaita radikaaleja vastaan.
Miten saat enemmän lykopeenia?
Tomaatit ovat kiinteä osa Välimeren keittiötä. Näin ollen lykopeenin vaikutus italialaisilla ja kreikkalaisilla on tilastollisesti selvästi havaittavissa, sillä heillä on huomattavasti alhaisempi riski eturauhasen syövän kehittymiseen.
Valitettavasti raakojen tomaattien lykopeeni on vain hyvin huonosti biologisesti saatavilla. Tomaatin keittäminen kuitenkin vapauttaa lykopeenin tomaatin soluista, minkä vuoksi lykopeenipitoisuus tomaattikeitossa, mehussa, kastikkeessa tai ketsupissa on huomattavasti korkeampi. Pienen öljymäärän lisääminen parantaa biologista saatavuutta entisestään.
Helppo tapa saada enemmän lykopeenia
Kuten vitamiineilla ja muilla elintärkeillä aineilla, myös lykopeenin säännöllinen nauttiminen riittävässä annostuksessa on tarpeen, jotta sen positiivisista ominaisuuksista voidaan hyötyä.
Deshalb suosittelevat yhä useammat lääkärit lykopeenin ottamista ravintolisänä sen sijaan, että yrittäisi pakonomaisesti syödä päivittäin tomaattituotteita. Vaikka rakastaisi tomaattikastiketta, siitä voi pian tulla kyllästynyt tai unohtaa sen kokonaan.
Kuinka paljon lykopeenia tarvitsee päivittäin?
Ihanteellinen annos on tutkimusten mukaan 5–15 mg päivässä. Kokeissa henkilöille on kuitenkin annettu huomattavasti suurempia määriä, eikä haittavaikutuksia ole ilmennyt.
Miksi tomaatti lykopeeni on muita lykopeeni-kapseleita huomattavasti parempi?
- toimitamme 100 % luonnollista lykopeenia
- on korkeaannostettu 15 mg lykopeenia per kapseli
- on erittäin korkea biologinen saatavuus
- contains all plant compounds of the whole tomato
- valmistetaan takuulla ilman geenitekniikkaa
- on vapaa väri- ja makuaineista