Acerola C-vitamiinikapselit sisältävät sertifioidusta luomuviljelystä peräisin olevaa Acerola-jauhetta, joka on täytetty kasvikapseliin. Niissä ei taatusti ole ei-toivottuja lisäaineita, eivätkä ne sisällä askorbiinihappoa. Se on vatsaystävällinen ja siksi hyvin siedetty. Acerola C-vitamiini sisältää täysin luonnollista C-vitamiinia kaikkine bioflavonoideineen (kasvien aktiiviset ainesosat), jotka tehostavat C-vitamiinin positiivisia vaikutuksia elimistössä. Acerola C-vitamiinin avulla voit helposti korvata tai ehkäistä C-vitamiinin puutetta. Tutkijat kutsuvat C-vitamiinia yhdeksi tehokkaimmista ikääntymistä estävistä vitamiineista. Koska sillä on lukuisia elintärkeitä tehtäviä elimistössä, on ratkaisevan tärkeää säilyttää elinvoima ja terveys
mahdollisimman pitkään. Jos haluat pysyä energisenä ja aktiivisena, sinun tulisi ottaa päivittäin riittävästi luonnollista C-vitamiinia.
Acerola C-vitamiinikapselien hyödyt:
- sisältää orgaanista acerola-jauhetta sertifioidusta luomuviljelystä
- jokainen kapseli sisältää 100 mg luonnollista C-vitamiinia
- korkealaatuinen, puhtaasti luonnollinen C-vitamiinin lähde
- sisältää runsaasti luonnollisia bioflavonoideja (kasviperäisiä aineita)
- askorbiinihappoa ei ole lisätty
- ei sisällä ei-toivottuja lisäaineita
- ilman väri-, maku- tai säilöntäaineita
- vatsaystävällinen ja erittäin hyvin siedetty
- täytetty kasviskapseliin
Miten hedelmistä saatava luonnollinen C-vitamiini eroaa tavanomaisesta C-vitamiinista
(askorbiinihappo)?
Toisin kuin askorbiinihappoa, C-vitamiinia saadaan myös hedelmistä peräisin olevista kasviaktiivisista aineista (bioflavonoideista). Nämä luonnolliset antioksidantit suojaavat C-vitamiinia ennenaikaiselta hajoamiselta ja voivat moninkertaistaa sen vaikutuksen.
Yhä useammat tutkimukset osoittavat, että bioflavonoidit lukemattomina lajikkeinaan voivat edistää merkittävästi terveyden ylläpitämistä ja edistämistä. Näin ollen ei ole tarpeen ottaa niin suuria määriä luonnollista C-vitamiinia, jotta saavutettaisiin sama suojaava vaikutus kuin perinteisellä askorbiinihapolla.
Mitä Acerola C-vitamiinikapselit voivat tehdä terveydellesi?
- C-vitamiini tunnetaan ensisijaisesti sen myönteisistä vaikutuksista immuunijärjestelmään, ja sitä käytetään usein vilustumisen hoitamiseen. C-vitamiini tekee paljon muutakin, kuten:
- edistää normaalia kollageenin muodostumista, jolla on myönteinen vaikutus ihoon, verisuoniin, luihin, rustoon, ikeniin ja hampaisiin
- edistää energia-aineenvaihdunnan normaalia toimintaa
- edistää hermoston normaalia toimintaa
- auttaa suojaamaan soluja hapettumisstressiltä
- auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta
- edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa
- edistää E-vitamiinin pelkistyneen muodon uusiutumista
- lisää raudan imeytymistä
Saatko tarpeeksi C-vitamiinia?
Tiesitkö, että tuoreet vihannekset, kuten paprika, kaali ja parsakaali, sisältävät kaksi kertaa enemmän C-vitamiinia kuin kiivit, sitruunat, mansikat tai appelsiinit, joita pidetään erityisen C-vitamiinipitoisina?
Viljat (jopa täysjyvävilja) ja kaikki niistä valmistetut tuotteet, kuten leipä, pasta, leivonnaiset ja riisi, eivät sisällä C-vitamiinia. Niinpä he, jotka syövät pääasiassa leipää ja muita viljatuotteita, kuuluvat todennäköisesti siihen väestönosaan, joka ei saa riittävästi C-vitamiinia.
Vain syömällä viisi annosta (tuoreita) hedelmiä ja vihanneksia päivässä saa riittävästi C-vitamiinia. Vitamiinitutkijat suosittelevat siksi, että ne, jotka eivät pysty pitämään yllä runsaasti elintärkeitä ravintoaineita sisältävää ruokavaliota, ottaisivat lisää C-vitamiinia ravintolisänä.
Kuinka paljon C-vitamiinia tarvitset?
Periaatteessa sanotaan, että mitä huonompi ruokavalio ja mitä enemmän stressiä, alkoholia, kahvia, nikotiinia ja ympäristömyrkkyjä, sitä suurempi on C-vitamiinin tarve. Useimmat ravitsemusasiantuntijat suosittelevat tällä hetkellä vähintään 200-400 mg C-vitamiinin päivittäistä saantia.
Kuka tarvitsee lisää acerola C-vitamiinia?
Tietyt ihmisryhmät tarvitsevat C-vitamiinia erityisen paljon. Tähän ryhmään kuuluvat
- Stressistä kärsivät
- Tupakoitsijat
- Alkoholin käyttäjät
- Raskaana olevat
- Ikääntyneet
- Paljon pikaruokaa syövät
- Ehkäisypillereitä käyttävät
- Saasteille altistuvat
- Kaupungissa asuvat
- Ylipainoiset
Näissä riskiryhmissä C-vitamiinin tarve voi nousta 1000 mg:aan tai enemmän päivässä.
Tupakoitsijat hyötyvät erityisesti Acerola C-vitamiinista
Jokainen savuke kuluttaa 30 mg arvokasta C-vitamiinia, joka suojaa kehoa sen sisältämiltä haitallisilta aineilta. Se on kaikkien tupakoitsijoiden tärkein vasta-aine.
C-vitamiinin puutteen selvänä merkkinä tupakoitsijat saavat jo varhain iholle pieniä katkenneita verisuonia ja ryppyjä, koska C-vitamiini ei riitä pitämään ihoa kiinteänä. Jo muutama savukkeen veto supistaa verisuonia jopa 40 prosenttia. Ei siis ole yllättävää, että useimmat tupakoitsijat saavat ikääntymisvaivoja aikaisemmin elämässään verrattuna tupakoimattomiin.
Voiko C-vitamiinia saada yliannoksen?
Kaksinkertaista Nobel-palkittua tohtori Linus Paulingia pidettiin tunnetuimpana C-vitamiinin asiantuntijana. Hän käytti 93-vuotiaana tapahtuneeseen kuolemaansa asti 18 000 mg C-vitamiinia päivittäin. Tiedemiehenä hän käytti monta vuotta elämästään tämän elintärkeän aineen käsittelyyn. Hän oli vakuuttunut siitä, että se voi parantaa merkittävästi elämänlaatua ja pidentää elämää vuosikausilla.
C-vitamiini on turvallinen jopa suurina annoksina. Joillakin ihmisillä voi esiintyä löysää ulostetta tai ripulia, kun annos on yli 1000 mg (1 gramma) päivässä. Nämä oireet ovat kuitenkin täysin vaarattomia ja häviävät heti, kun annosta pienennetään.
C-vitamiini on toistuvasti yhdistetty munuaiskivien muodostumiseen. On totta, että ylimääräinen C-vitamiini erittyy munuaisten kautta. Siitä ei kuitenkaan varmasti saa munuaiskiviä. Päinvastoin: se myös suojaa munuaisia.
Kuinka usein C-vitamiinia tulisi ottaa?
Kehomme ei pysty tuottamaan terveydellemme elintärkeää C-vitamiinia. Siksi sitä on saatava säännöllisesti ruoan kanssa tai ravintolisien avulla.
Tutkimukset ovat osoittaneet, että on paljon parempi ottaa pienempiä määriä C-vitamiinia useita kertoja päivässä. Riippuen C-vitamiinin tarpeesta, sinun tulisi siis ottaa 3-4 pientä annosta päivässä aterioiden yhteydessä sen sijaan, että ottaisit suuren määrän kerralla.