Niveltuki

Löysimme 8 tulosta tämänhetkiselle haullesi

Uusi
Collagen Plus

NaturaMed Pharma

Collagen Plus

Onko sinulla nivelongelmia? KANSANSUOSIKKI Collagen Plus on nyt entistä parempi!

120 kapselia

46,80 €
UltraPure MSM Kapselit

Vitality Nutritionals

UltraPure MSM Kapselit

UltraPure MSM -kapselit - puhtain luonnollinen MSM terveydellesi

180 Kapselia

27,90 €
Boswellia Royal

Vitality Nutritionals

Boswellia Royal

Frankincense-kapselit, joissa on vallankumouksellista Boswellia-uutetta

90 Kapselia

32,90 €
Biocell Collagen

Vitality Nutritionals

Biocell Collagen

Kollageenikapselit terveille nivelille ja kauniille iholle

120 Kapselia

32,90 €
MediLenk

NaturaMed Pharma

MediLenk

MediLenk® – sisältää C-vitamiinia, kalsiumia, fosforia* ja kollageenia lihaksille ja nivelille

120 tablettia

58,60 €
InflaMove

NaturaMed Pharma

InflaMove

InflaMove® – sisältää C-vitamiinia, joka on hyväksi nivelillesi

120 kapselia

23,40 €
Arthorol Pro

Lectinect

Arthorol Pro

46,80 €
Pycnogenol 100mg

Vitality Nutritionals

Pycnogenol 100mg

Pycnogenol - Alkuperäinen männynkuoriuute Ranskasta sinun hyvinvoinnillesi

60 Kapselia

52,90 €

Niveltuki - mitä sinun pitää tietää!

Niveltuki ravintolisät auttavat ylläpitämään terveitä niveliä ja pitämään ne tehokkaasti toiminnassa nyt ja tulevaisuudessa. Nivelten optimaalinen suorituskyky ei ole tärkeää vain urheilijoille ja liikkujille, vaan myös päivittäisen elämänlaadun ylläpitämiseksi sekä liikkumisen ja liikkumisvapauden säilyttämiseksi

Niveltuki lisäravinteet auttavat ihmisiä säilyttämään terveet nivelet jokapäiväisen elämän aiheuttamaa kulumista vastaan.

Niveltuki lisäravinteet auttavat ihmisiä säilyttämään terveet nivelet jokapäiväisen elämän aiheuttamaa kulumista vastaan.

Niveltuki ravintolisät auttavat ylläpitämään terveitä niveliä ja pitämään ne tehokkaasti toiminnassa nyt ja tulevaisuudessa. Nivelten optimaalinen suorituskyky ei ole tärkeää vain urheilijoille ja liikkujille, vaan myös päivittäisen elämänlaadun ylläpitämiseksi sekä liikkumisen ja liikkumisvapauden säilyttämiseksi

Nivelten biologia

Ihmiskeho koostuu luista ja nivelistä, jotka on erityisesti suunniteltu suorittamaan useita
samanaikaisia ja toisistaan riippuvaisia toimintoja. Luuranko tarjoaa myös lihasten kiinnittymiselle tarvittavan telineen ja toimii vipuna liikkeen synnyttämisessä ja asennon ylläpitämisessä.

Nivelnivelet ovat elimistön yleisimpiä ja monimutkaisimpia niveliä. Nivelnivelten nivelvälissä on
nivelnesteeksi kutsuttua voiteluainetta, joka on ratkaisevan tärkeää nivelen terveyden ylläpitämiseksi. Nivelneste toimii voiteluaineena, mutta se myös tuottaa ravintoaineita ja vaimentaa iskuvoimia.

Niveltä ympäröi nivelkapseli, jota tukevat nivelsiteiden lisärakenteet, jotka koostuvat
tiheistä, yhdensuuntaisista kollageenikaistoista. Nivelsiteet takaavat nivelen vakauden ja estävät äärimmäiset liikkeet, jotka voivat vahingoittaa niveltä.

Luiden päitä peittävä rusto on eräänlaista kovaa mutta joustavaa sidekudosta, joka koostuu tiheästi pakkautuneesta kollageenin ja elastisten kuitujen matriisista. Rustolla ei ole verenkiertoa, ja sen vuoksi elimistön on vaikea parantaa aiheutuneita vaurioita.

Nivelten rappeutuminen

Yhä useammat tutkimukset osoittavat, että niveltuki ravintolisästä on monia merkittäviä kliinisiä hyötyjä. Tutkimusten mukaan niveltuki ravintolisien ottaminen suun kautta voi auttaa
ylläpitämään tervettä rustoa, elvyttämään nivelnestettä ja parantamaan nivelten liikkuvuutta. Nämä hyödyt voivat auttaa ihmisiä, joilla on niveliin liittyviä sairauksia, kuten nivelrikkoa ja nivelreumaa. 

Nivelrikko

Nivelrikko on yleisin niveltulehduksen muoto, ja siihen liittyy usein työkyvyttömyyttä ja huonoa
elämänlaatua. Nivelrikkoa sairastavat ihmiset käyttävät usein niveltuki ravintolisiä, koska ne suojaavat niveliä ja ehkäisevät nivelkipuja.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että niveltukivalmisteiden lisäravinteet ovat nouseva nivelrikon
hoitomuoto, sillä ne parantavat kipua ja toimintakykyä. Itse asiassa ihmiset, joilla on polvikipuja mutta joilla ei ole ollut niveltulehdusta, voivat hyötyä niveltuki ravintolisistä, jotka auttavat ehkäisemään niveltulehduksen puhkeamista.

Nivelreuma

Nivelreuma on autoimmuunisairaus, joka aiheuttaa kipua, turvotusta ja jäykkyyttä nivelissä.
Se on yleisin nivelten autoimmuunisairaus, ja sille on ominaista niveltulehdus ja sitä seuraava nivelten toiminnan heikkeneminen.

Niveltuen lisääminen ei ainoastaan paranna kiputilannetta, vaan on myös luonnollinen lääke, joka auttaa edistämään elämänlaatua parantamalla potilaiden liikkuvuutta. Lisäksi kivun vähenemisen ja elämänlaadun paranemisen kautta myös mieliala ja mielenterveys voivat
parantua.

Niveltuen terveyshyötyjä

Niveltuki ravintolisen on tieteellisesti todistettu auttavan luonnollisesti ylläpitämään nivelten
optimaalista terveyttä, vähentämään ikääntymiseen liittyvää rappeutumista ja parantamaan nivelten terveyttä vammojen jälkeen. 

Niveltuki #1 - Glukosamiini

Glukosamiini on aminosokeri (glukoosi-amiini), joka on glykosyloitujen proteiinien ja lipidien
biosynteesin välttämätön rakennusaine. Glykoproteiineja on runsaasti nivelrustossa ja nivelnesteessä.

Suun kautta otettavat glukosamiinilisät ovat joko glukosamiinihydrokloridia tai glukosamiinisulfaattia. Nämä yhdisteet on hyväksytty Euroopassa rekisteröidyksi lääkkeeksi nivelrikon hoitoon, ja niiden on osoitettu lievittävän tehokkaasti tulehdusta ja nivelkipua.

Glukosamiinivalmisteiden päivittäinen käyttö edistää nivelten terveyttä ensisijaisesti lievittämällä nivelkipua ja nivelten turvotusta. Glukosamiinilla on havaittu olevan tulehdusta ja kataboliaa ehkäiseviä vaikutuksia, jotka antavat ihmisille tehokkaamman hoitosuunnitelman nivelrikon kanssa elämiseen.

Eräässä tutkimuksessa osoitettiin, että glukosamiini tehostaa hyaluronihapon (HA) tuotantoa
säätelemällä nivelten HA-synteesistä vastaavia entsyymejä. Hyaluronihappo on osa voitelunestettä, joka auttaa niveliä liikkumaan vapaasti ilman kitkaa.

Niveltuki #2 - kondroitiinisulfaatti

Kondroitiinisulfaatti on glukosamiinin rinnalla yleisin ja laajimmin käytetty niveltuki ravintolisä. Yhdessä nämä lisäravinteet tukevat tehokkaasti nivelten terveyttä ja niillä on kipua lievittäviä ja tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia rappeuttavissa ja ikään liittyvissä nivelsairauksissa.

Niveliin kohdistuva asteittainen mekaaninen rasitus voi johtaa kroonisten nivelsairauksien
kehittymiseen. Näille tiloille on ominaista nivelpintaa peittävän nivelruston tuhoutuminen. Tämä voi johtaa nivelten liikkeiden heikkenemiseen sekä kipuun, turvotukseen ja jopa työkyvyttömyyteen.

Kondroitiinisulfaatti sisältää runsaasti rikkiä sisältäviä aminohappoja, jotka ovat välttämättömiä
rakennusaineita monille yhdisteille, joita käytetään uuden ruston muodostamiseen. Lisäksi kondroitiinilisä tukee tehokkaasti niveliä ylläpitämällä nivelnestettä ja estämällä ruston rappeutumista.

Niveltuki #3 - Kollageeni

Kollageeni on ryhmä kuituproteiineja, joita esiintyy pääasiassa kehon sidekudoksissa. Se on
nisäkkäiden runsain proteiiniperhe, ja tällä hetkellä on tunnistettu ja luonnehdittu 28 kollageenityyppiä.

Kollageeni on rakenneproteiini, jota esiintyy rustossa, ihossa, verisuonissa, jänteissä ja
monissa muissa kehon osissa. Kollageenille on ominaista sen ainutlaatuiset mekaaniset ominaisuudet, jotka edistävät näiden kudosten eheyttä, muotoa ja lujuutta. 

Kollageenia on erityisen runsaasti nivelrustossa, jossa se muodostaa matriisin, joka lujittaa
ja tukee terveitä niveliä. Tästä syystä ihmiset usein täydentävät kollageenin käyttöä, koska se suojaa niveliä ja ehkäisee nivelkipuja.

Niveltuki #4 - Hyaluronihappo

Hyaluronihappo eli hyaluronaani on suuri polymeerinen glykosaminoglykaani, joka on laajalti
levinnyt kaikkialle kehon sidekudoksiin, mutta joka on erittäin keskittynyt nivelten nivelnesteeseen. Hyaluronihappo toimii voiteluaineena, joka vähentää kitkaa nivelten liikkeiden aikana.

Nivelrikossa hyaluronihappotasot ovat huomattavasti pienentyneet, ja nivelrikkopotilaille
annetaan usein hyaluronihappoinjektioita niveliin nivelruston heikkenemisen estämiseksi. Suun kautta otettavat hyaluronihappolisät ovat kuitenkin vähemmän invasiivinen ja yhtä tehokas vaihtoehto injektioille. 

Vaikka yleisesti uskotaan, että elimistö ei pysty imeyttämään suuria polymeerisia yhdisteitä,
kuten hyaluronihappoa, tuore tutkimus osoitti, että ohutsuolen bakteerit auttavat tätä prosessia hajottamalla osittain hyaluronihappoa.

Siksi hyaluronihappolisät tarjoavat todellisen vaihtoehdon kivuliaille injektioille ja säännöllisille sairaalakäynneille. Lisäksi monet satunnaistetut kliiniset kaksoissokkotutkimukset osoittavat, että suun kautta otettavat hyaluronihappolisät ovat erittäin tehokas niveltuki lisäravinne.

Yhteinen tuki #5 - metyylisulfonyylimetaani

Metyylisulfonyylimetaani (MSM) on tiivistetty ja erittäin hyvin biologisesti käytettävissä oleva rikin muoto, joka antaa elimistölle riittävästi rikkiä, jotta ruston uudistumiseen tarvittavien yhdisteiden muodostuminen voidaan optimoida.

Niveltuki #6 - Boswellia-uute

Boswellia Serrata -puu tuottaa hartsia, jota käytetään perinteisen ayurvedisen lääkkeen, suitsukkeen, valmistukseen. Frankincense on luonnollinen hartsi, jota on käytetty vuosisatojen ajan suitsukkeen valmistukseen, joka tuottaa aromaattista ja parantavaa savua. Tässä yhteydessä suitsuketta käytetään monissa kulttuurisissa ja rituaalisissa seremonioissa.

Frankincenseä käytettiin myös lääkkeeksi erilaisiin vaivoihin, kuten punatautiin, astmaan,
rengasmatoon, sydän- ja verisuonitauteihin, keltaisuuteen ja moniin muihin ongelmiin. Viimeaikaiset tutkimukset osoittavat, että suitsukkeessa on monia yhdisteitä, joilla on voimakkaita tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia.

Lisätutkimukset osoittavat, että suitsukkeessa on runsaasti kuutta erilaista bosweliinihappoa,
joista tehokkain on 3-asetyyli-11-keto-B-bosweliinihappo (AKBA, 3-asetyyli-11-keto-B-bosweliinihappo). Näiden bosweliinihappojen on todettu estävän tulehdusta edistävien aineiden synteesiä, joita esiintyy yleisesti kehon tulehtuneilla alueilla.

Niveltuki #7 - OPC-uute

Oligomeeriset proantosyanidiinit (OPC) ovat ryhmä luonnollisia bioflavonoideja, joilla on
voimakkaita antioksidanttisia ominaisuuksia. OPC-yhdisteitä on runsaasti monissa luonnollisissa uutteissa, kuten viinirypäleiden siemenissä, punaviinissä, männyn kuoressa ja vihreässä teessä.

Niveltuki haittavaikutukset ja riskit

Niveltuki ravintolistä vaikuttavat turvallisilta ja myrkyttömiltä, kun niitä käytetään suositelluilla
annoksilla myös pitkällä aikavälillä. Seuraavia haittavaikutuksia ja riskejä on kuitenkin raportoitu:

 • Glukosamiinilisä voi vaikuttaa verensokeriarvoihin, joten diabeetikoiden tulisi neuvotella
  lääkärin kanssa ennen glukosamiinin käyttöä.
 • Ihmisten, jotka kärsivät äyriäisallergioista, ei pitäisi täydentää kondroitiinilla, koska
  kondroitiini on peräisin äyriäislähteistä.

Niveltuki täydentää vuorovaikutuksia

 • Glukosamiini voi heikentää joidenkin kemoterapialääkkeiden, kuten doksorubisiinin,
  etoposidin ja teniposidin, tehoa. 
 • Glukosamiinilla voi olla yhteisvaikutuksia joidenkin verenohennuslääkkeiden, kuten varfariinin, kanssa.

Niveltuki lisäravinne yhdistelmät

 • Glukosamiinia ja kondroitiinia yhdistetään säännöllisesti toisiinsa, koska tällä yhdistelmällä on erinomaiset anti-inflammatoriset ja antikataboliset vaikutukset. 
 • Mineraaleja, kuten mangaania ja sinkkiä, lisätään usein niveltukilisiin, jotta ruston muodostuminen paranisi.

Viitteet

1. Lippiello L, Woodward J, Karpman R, et al. In vivo chondroprotection and metabolic synergy of glucosamine and chondroitin sulfate. Clin Ortho Relat Res. 2000; 381: 229-240

2. Kimmatkar N, Thawani V, Hingorani L, et al. Efficacy and tolerability of Boswellia serrata extract in treatment of osteoarthritis of knee--a randomized double blind placebo controlled trial. Phytomed. 2003; 10(1): 3-7

3. Uebelhart D, Malaise M, Marcolongo R, et al. Intermittent treatment of knee osteoarthritis with oral chondroitin sulfate: a one-year, randomized, double-blind, multicenter study versus placebo. Osteo Cart. 2004; 12(4): 269-276

4. Usha P, Naidu M. Randomised, double-blind, parallel, placebo-controlled study of
oral glucosamine, methylsulfonylmethane and their combination in osteoarthritis. Clin Drug Investig. 2004; 24(6): 353-363 

5. Igarashi M, Kaga I, Takamori Y, et al. Effects of glucosamine derivatives and uronic acids on the production of glycosaminoglycans by human synovial cells and chondrocytes. Int J Mol Med. 2011; 27: 821–827

6. Park J, Park M, Oh H, et al. Grape-seed proanthocyanidin extract as suppressors of bone destruction in inflammatory autoimmune arthritis. PLoS One. 2012; 7(12): e51377 Henrotin Y, Lambert C. Chondroitin and glucosamine in the management of osteoarthritis: an update. Curr Rheumatol Rep. 2013; 15(10): 361

7. Ezaki J, Hashimoto M, Hosokawa Y, et al. Assessment of safety and efficacy of
methylsulfonylmethane on bone and knee joints in osteoarthritis animal model. J Bone Mineral Metab. 2013; 31(1): 16-25

8. Fransen M, Agailotis M, Nairn L, et al. Glucosamine and chondroitin for knee osteoarthritis: a double-blind randomised placebo-controlled clinical trial evaluating single and combination
regimens. Ann Rheum Dis. 2015; 74(5): 851-858

9. Oe M, tashiro T, Yoshida T, et al. Oral hyaluronan relieves knee pain: a review. Nutr J. 2015; 15: 11Muita kategorioita, joista saatat pitää

Suositut kategoriat

Amino-Acids_1.jpg

Aminohapot

aminohapot

Erityiset ravintoaineet

erityiset-ravintoaineet

Kaikki tuotteet

kaikki-tuotteet
Curcumin_1.jpg

Kasvit & Yrtit

yrtteja
omega-3-category-vitaminexpress.jpg

Omega 3

omega-3
Teaser-Beitragsbild_250x250px_Gesundheit-FR_1.jpg

Terveys

terveys
Teaser-Beitragsbild_250x250px_Vitamine_1.jpg

Vitamiinit

vitamiinit

Juuri tarkastelemasi tuotteet