Ilmainen toimitus yli 30 € tilauksiin
100 päivän avoin kauppa
Nopea toimitus
Ilmainen toimitus yli 30 € tilauksiin
100 päivän avoin kauppa
Nopea toimitus

Suuri varastontyhjennys! Saat jopa 40% alennusta. Katso kaikki tarjoukset tästä

Nivelet: kaikki mitä sinun on hyvä tietää

13. maalisk. 2024
Nivelet: kaikki mitä sinun on hyvä tietää

Kehomme monimutkaisessa toiminnassa nivelillä on korvaamaton rooli, sillä ne toimivat välttämättöminä saranoina, jotka antavat meille liikkumisvapauden. Ne helpottavat niinkin yksinkertaista toimintoa kuin kävelyä ja niinkin monimutkaisia kuin tanssia, ja nivelten avulla voimme taivuttaa ja kiertää kehoamme sekä suorittaa kaikki päivittäiset liikkeemme vaivattomasti. Nivelten toiminnan ymmärtäminen ja niiden terveyden ylläpitäminen on ratkaisevan tärkeää optimaalisen liikkuvuuden ja hyvinvoinnin varmistamisessa.


Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää nivelistä

Nivelet ovat elimistömme tärkeitä saranoita, joita ilman emme pystyisi liikkumaan vapaasti. Niiden avulla voimme hyppiä, taipua, kiertyä ja suorittaa kaikki päivittäiset liikkeemme. Nivelten terveyden ylläpitämiseksi on ratkaisevan tärkeää ymmärtää nivelten toimintaa ja sitä, mitä ne tarvitsevat toimiakseen optimaalisesti.

Mitä nivelet ovat? 

Nivelet ovat elimistömme luiden välisiä tärkeitä liitoksia, joissa kaksi tai useampi luu yhdistyy toisiinsa jonkinlaisella liitoksella. Nivel koostuu useista osista, kuten nivelpinta, nivelkuoppa, rusto, nivelneste, nivelkapseli, jänteet ja lihakset. Nämä osat yhdessä mahdollistavat liikkeen.

Erityyppiset nivelet

Kehossamme on noin 360 niveltä, ja ne edistävät sekä liikkuvuutta että vakautta. Nivelet vaihtelevat sijaintinsa ja liikelaajuutensa mukaan:

 • Sarananivel: Löytyy kyynärpäästä ja sormista. Liikkuu vain yhteen suuntaan.
 • Kiertonivelet: Mahdollistavat pyörimisliikkeet, jotka löytyvät esimerkiksi kyynärvarresta.
 • Pallonivelet: Löytyvät hartioista ja lonkista, ja ne mahdollistavat joustavimmat liikkeet.
 • Synoviaaliset nivelet: Löytyvät muun muassa ranteista ja polvista. Antaa mahdollisuuden monenlaisiin liikkeisiin, kuten kiertämiseen, venyttämiseen ja taivuttamiseen.
 • Satulanivelet: Sijaitsee peukalossa ja muistuttaa satulaa.

Miten pitää nivelet terveinä

45 ikävuoden jälkeen, kun luun hajoaminen ylittää luun muodostumisen, on erityisen tärkeää huolehtia luista, lihaksista ja nivelistä. Niiden ketteryyden säilyttämiseksi on tärkeää harrastaa riittävästi liikuntaa, joka lisää joustavuutta ja vahvistaa niveliä ympäröiviä lihaksia.

 • Varmista, että harrastat riittävästi liikuntaa. Säännöllinen liikunta lisää joustavuutta ja vahvistaa niveliä ympäröiviä lihaksia.
 • Säilytä terveellinen paino. Ylipaino aiheuttaa ylimääräistä painetta nivelille, erityisesti lonkille, polville ja nilkoille. Terveellisen painon ylläpitäminen voi vähentää nivelkipuja.
 • Suojaa niveliä loukkaantumiselta olemalla kuormittamatta niitä liikaa ja säilyttämällä oikeat asennot aktiviteetteja suoritettaessa.
 • Valitse oikea ravinto. Runsaasti magnesiumia, kalsiumia, D-vitamiinia, K-vitamiinia ja omega-3-rasvahappoja sisältävä ruokavalio auttaa ylläpitämään nivelten, luiden ja lihasten terveyttä.

Tarvitsetko lisätukea?

Lisätukea saat esimerkiksi Arthorol Prosta, joka sisältää Ovometia®, joka on edistyksellinen 6-in-1-valmiste, tai suositusta Collagen Plus -ravintolisästä, joka auttaa ylläpitämään nivelten ja lihasten joustavuutta. VitaminExpressillä on laaja valikoima ravintolisiä kipeille ja jäykille nivelille ja lihaksille.


Liittyvät artikkelit
Magnesium1.jpeg
Magnesium: Miksi se on niin tärkeä?

Magnesium ei ole vain tavallinen kivennäisaine - se on avain yli 300 elintärkeään prosessiin kehossamme. Magnesiumilla on korvaamaton rooli elimistömme toiminnassa lihastoimintojen tukemisesta energiatasojen kohottamiseen. Mutta mitä nämä "entsymaattiset prosessit" todella tarkoittavat sinulle? Ajattele niitä kehon sisäisenä koneistona, joka muuttaa ruoan polttoaineeksi. Tutustutaanpa paremmin magnesiumin salaperäiseen maailmaan ja selvitetään, miten se voi muuttaa terveytesi ja hyvinvointisi.

Lue lisää
magnesium.jpeg
Magnesium: 5 parasta ruoka-ainetta

Vitamiinit, kivennäisaineet ja hivenaineet muodostavat perustan yleisterveydellemme. Näiden välttämättömien ravintoaineiden puute voi johtaa moniin vakaviin terveysongelmiin.

Riittävä vitamiinien ja kivennäisaineiden saanti pelkästään päivittäisestä ruokavaliosta voi usein olla haastavaa. Tämän vuoksi yhä useammat ravitsemusasiantuntijat suosittelevat laadukkaiden monivitamiini- ja kivennäisainekapselien lisäämistä päivittäiseen ruokavalioon.

Yksi kivennäisaine, joka ansaitsee tässä yhteydessä erityishuomiota, on magnesium. Magnesium on yksi elimistön toiminnan kannalta tärkeimmistä kivennäisaineista, ja sillä on ratkaiseva rooli yli 300 biokemiallisessa reaktiossa. Tämä kivennäisaine osallistuu hermoston toiminnan säätelyyn, lihasten normaaliin toimintaan proteiinisynteesiin ja terveen luuston ylläpitämiseen.

Magnesiumin puute voi aiheuttaa oireita, kuten lihasjännitystä, lieviä kramppeja, heikentynyttä immuunijärjestelmää ja matalampaa energiatasoa. Se voi myös vaikuttaa negatiivisesti sydämen ja verisuonien toimintaan. Magnesiumin tärkeyden huomioiden voi olla haastavaa tyydyttää päivittäiset tarpeet pelkällä ruokavaliolla, erityisesti niiden henkilöiden, joilla on ruokavaliossa rajoituksia.

Lue lisää
Vitamin K2.jpeg
Vitamiini K2 - tärkeä elimistölle

Keholle välttämättömien vitamiinien joukossa K2-vitamiini saa usein vähemmän huomiota kuin sen tunnetummat sisarukset. Silti tällä aliarvostetulla ravintoaineella on ratkaiseva merkitys terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitämisessä. K2-vitamiini, joka tunnetaan tieteellisesti nimellä menakinoni, on rasvaliukoinen vitamiini, joka auttaa pääasiassa veren hyytymisessä, mutta sen hyödyt eivät lopu tähän. Tässä artikkelissa tutustumme K2:n maailmaan ja paljastamme sen lähteet, vaikutukset ja monet K2-ravintolisän käyttöön liittyvät hyvinvointihyödy

Lue lisää

Etusi
 • ILMAINEN TOIMITUS
  yli 30 euron tilauksille
 • 100 PÄIVÄN AVOIN KAUPPA
  jos et ole tyytyväinen
 • SÄÄSTÄ JOPA 20 %
  Paljousalennuksellamme ja 5% ostobonuksella
 • HELPPO MAKSAMINEN
  Klarna, luottokortti, MobilePay


Etusi
 • ILMAINEN TOIMITUS
  yli 30 euron tilauksille
 • 100 PÄIVÄN AVOIN KAUPPA
  jos et ole tyytyväinen
 • SÄÄSTÄ JOPA 20 %
  Paljousalennuksellamme ja 5% ostobonuksella
 • HELPPO MAKSAMINEN
  Klarna, luottokortti, MobilePay